بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

Social-Media-Traffic-Image

مبانی بازاریابی رسانه های اجتماعی

در عرض ۱۸ سال، یعنی از سال ۲۰۰۴، زمانی که MySpace اولین سایت رسانه اجتماعی به تعداد یک میلیون کاربر رسید، تا سال ۲۰۲۲، رشد شبکه‌های اجتماعی به سطحی رسیده که اکنون حتی رسانه‌هایی مانند تلویزیون و رادیو را نیز به چالش کشیده‌ است. طبق آمار در سال ۲۰۲۲، رسانه‌های اجتماعی ۴.۶ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارند، یعنی چیزی بیش از ۵۸٪ از جمعیت جهان.
بر اساس آمار، بیش از ۸۰ درصد از کاربران گزارش می‌دهند که رسانه‌های اجتماعی، به‌ویژه اینفلوئنسرها، به‌طور قابل‌ توجهی بر تصمیم‌گیری آنها برای خرید تأثیر می‌گذارند. کسب و کارها در صنایع مختلف، در حال هدایت و رشد بازاریابی خود در رسانه‌های اجتماعی هستند که بسیار سریعتر و موثرتر از بازاریابی سنتی عمل می‌کند.
مردم، برندها را در رسانه‌های اجتماعی کشف می‌کنند، آنها را دنبال می‌کنند، درباره آنها اطلاعات به دست می‌آورند و از آنها خرید می‌کنند. بنابراین اگر در پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و لینکدین نیستید، فرصت بزرگی را از دست داده‌اید!
بازاریابی رسانه‌های اجتماعی یک راه قدرتمند برای کسب و کارها در هر اندازه‌ای، برای دستیابی به مخاطب و مشتریان بالقوه است. با افزایش روند استفاده از رسانه‌های اجتماعی، بازاریابان، با نوشتن استراتژی‌هایی هدفمند، به دنبال به دست آوردن تعامل بیثشتر با مخاطبان خود هستند.

یک بازاریابی موفق در رسانه‌های اجتماعی، می‌تواند رشد قابل توجهی را برای کسب و کار شما به ارمغان بیاورد، طرفداران برند اختصاصی ایجاد کند و در نتیجه منجر به فروش بیشتر شود.

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی (SMM) چیست؟

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، شکلی از بازاریابی دیجیتال است که از قدرت رسانه‌های اجتماعی محبوب، برای دستیابی به اهداف بازاریابی و برندسازی استفاده می‌کند.
بازاریابی رسانه‌های اجتماعی علاوه بر ارائه راهی برای تعامل با مشتریان فعلی و دستیابی به مشتریان جدید، دارای تجزیه و تحلیل داده‌های هدفمند است که به بازاریابان این امکان را می‌دهد تا تلاش‌های خود را ردیابی و راه‌های بیشتری را برای تعامل شناسایی کنند.
اما مفهوم بازاریابی رسانه‌های اجتماعی تنها ایجاد یک حساب کاربری و انتشار عکس و فیلم در هر زمانی که دوست دارید نیست.

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی نیازمند یک استراتژی در حال تحول با اهداف قابل اندازه‌گیری و شامل موارد زیر است:
  • حفظ و بهینه سازی پروفایل شما
  • ارسال تصاویر، ویدیو، داستان و ویدیوهای زنده که نشان دهنده برند شما هستند و مخاطبان را جذب می‌کنند.
  • پاسخگویی به نظرات، اشتراک گذاری‌ها، لایک‌ها و…
  • دنبال کردن و تعامل با فالوورها، مشتریان و اینفلوئنسرها برای ایجاد یک جامعه حول برند خود.

۵ رکن بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

1. استراتژی اجتماعی

برای هر کمپین یا فعالیت بازاریابی، باید از قبل یک استراتژی مناسب تعیین شود. سازمان‌ها باید اهداف برنامه، کانال‌های مورد استفاده و نوع محتوای به اشتراک گذاشته شده را تعیین کنند. در ادامه به چند نمونه اشاره شده است:

تعیین هدف

استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای بازاریابی، باید با اهداف تجاری و دیگر برنامه‌های بازاریابی هماهنگ باشد. برخی از اهدافی که کسب‌وکارها می‌توانند برای سنجش موفقیت از آن‌ها استفاده کنند عبارتند از افزایش آگاهی از برند، افزایش ترافیک وب‌سایت، دریافت سرنخ‌ها و افزایش درآمد.
برای شروع بهتر است که اهداف ساده‌تر باشند، مانند پست کردن یک بار در روز به مدت یک ماه یا انجام یک تحلیل رقابتی. هنگامی که وارد یک ریتم مشخص شدید و اطلاعاتی جمع آوری کردید، می‌توانید اهداف استراتژیک‌تر و مشخص‌تری مانند افزایش فالوورهای خود به میزان مشخص و یا... تعیین کنید.

انتخاب پلتفرم مناسب

پلتفرم‌های اجتماعی زیادی در دسترس هستند، اما استفاده از همه آنها برای کسب و کارها منطقی نیست. سازمان‌ها باید مخاطبان خود را بشناسند و پلتفرمی را انتخاب کنند که به بهترین وجه متناسب با جامعه هدف آنها باشد.
هر پلتفرم اجتماعی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی برای تولید محتوا است، از جمله ویدیو، تصویر، پیوندها و پیام‌های نوشتاری. بنابراین برندها باید شناسایی کنند که جامعه هدف آنها با چه محتوایی بیشتر درگیر است. فقط تعداد پلتفرم‌هایی را که می‌توانید فعالانه در آن‌ها حضور داشته باشید، بپذیرید. شما همیشه می‌توانید با یکی شروع کنید و سپس با دستیابی به اهداف خود پلتفرم‌های دیگری را نیز به آن اضافه کنید.

2. برنامه ریزی و انتشار

س از تعیین استراتژی، زمان شروع انتشار است که می‌تواند به سادگی ارسال یک پست جدید، به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد یک رویداد آینده یا ارسال یک ویدیوی محصول جدید باشد. اما ثابت بودن، کلید یک برنامه بازاریابی موثر است. برای جذب مخاطب، سازمان‌ها باید مرتباً در صفحه خود پست به اشتراک بگذارند. پست کردن محتوای مرتبط به طور مداوم باعث می‌شود که مخاطب برای اطلاعات بیشتر بازگردد.

3. تعامل

کسب‌وکارهایی که در پلتفرم‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، می‌توانند شاهد رشد در تعامل و گفتگو درباره برند و محصولات خود باشند. کاربران روی پست‌ها نظر داده و به اشتراک می‌گذارند، شرکت را در پست‌های خود تگ می‌کنند و حتی از طریق قابلیت‌های پیام‌رسانی فوری ارتباط برقرار می‌کنند. این نوع تعاملات ایده‌آل هستند زیرا آنها را قادر می‌سازد تا خدمات خوبی به مشتری ارائه دهند، که به نوبه خود تجربه مشتری را افزایش می‌دهد.

4. تجزیه و تحلیل و گزارش

انتشار محتوای بیشتر و افزایش مخاطب، ارزیابی مداوم عملکرد ایده خوبی است. از تجزیه و تحلیل هر پلتفرم استفاده کنید تا مشخص کنید کدام پست بیشترین تعامل را ایجاد می‌کند. سوالاتی که باید از خود بپرسید شامل موارد زیر است:
کدام پست‌ها بیشترین تعامل را دارند؟
فالوورهای یک برند از کجا هستند؟
موفقیت هر برنامه بازاریابی به داده‌ها و خروجی‌های تحلیلی آن بستگی دارد. یک تیم بازاریابی می‌تواند از این اطلاعات برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر در مورد کمپین‌های آتی استفاده کند و از آنچه کارآمد است استفاده کند.
هر پلتفرم اجتماعی داده‌های تحلیلی مخصوص به خود را دارد، اما ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند داده‌ها را از کانال‌های زیادی در یک مکان جمع آوری کنند. این امر بازاریابان را قادر می‌سازد تا موفقیت و شکست کلی کمپین‌های بازاریابی خود را ارزیابی کنند.

Case-Studies-Single-Report-Image-002
5. تبلیغات

خش عمده‌ای از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، کاملا رایگان است. ایجاد مخاطب و انتشار محتوا در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی رایگان راهی عالی برای دستیابی به اهداف بازاریابی است، اما با رشد برنامه، بودجه نیز افزایش می‌یابد.
ویژگی‌های بازاریابی پولی می‌تواند برای سازمان‌ها بسیار ارزشمند باشد. آنها می‌توانند تبلیغات خود را بر اساس عوامل بسیاری از جمله اطلاعات جمعیتی، هدف گیری مجدد و رفتارها به سمت مخاطبان هدف قرار دهند.
ابزارهایی برای کمک به مدیریت بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در حجم وجود دارد، اما استفاده از عملکرد تبلیغات بومی برای شروع برای تبلیغ پست‌ها، جذب مخاطبین و اطمینان از اینکه پیام‌ها در مقابل مخاطبان مناسب قرار می‌گیرند کافی است.