بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو چیست؟

در سال‌های اخیر شاهد افزایش حضور کسب و کارها در بستر آنلاین بودیم. ظهورهمه‌گیری نیز باعث شد تا بسیاری از مشاغل، بیش از قبل بر حضور آنلاین خود تمرکز کنند. این روزها سئو به عنوان یک فعالیت بازاریابی ضروری در نظر گرفته می‌شود. اگر وب سایتی دارید و می‌خواهید ترافیک بیشتری به دست آورید، شکی در آن نیست که سئو باید بخشی از تلاش‌های بازاریابی شما باشد.
سئو مهم‌ترین ابزاری است که به بیشتر دیده شدن شما کمک می‌کند و یکی از راه‌های موثر در جذب و نگه داشتن افراد در وب سایت شما است.
به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتال، دانستن اینکه چگونه می‌توانید، پیدا کردن برند، وب‌سایت یا شرکت خود توسط جستجوگران را راحت کنید، یک مهارت اصلی است و درک اینکه چگونه سئو در حال تکامل است، شما را در صدر این بازی نگه خواهد داشت.

سئو چیست؟

سئو (SEO) مخففSearch Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. سئو درواقع بهینه سازی صفحات وب سایت، براساس استاندارهای موتورهای جستجو، به منظور بهبود عملکرد سایت، برای رسیدن به جایگاهی بالاتر در نتایج جستجوی موتورهای جستجو است. این بدان معناست که تلاش کنید تا مخاطبان هنگام جستجوی آنلاین با وب سایت شما مواجه شوند و یکی از اولین نتایجی باشید که می‌بینند. از این طریق بازدیدکنندگان بیشتری جذب شما خواهند شد که باعث می‌شود کلیک‌ها و ترافیک بیشتری به سایت شما وارد شود. به طور کلی سئو به افزایش رتبه سایت در گوگل و کسب ترافیک ارگانیک منجر می‌شود.
رتبه‌بندی وب سایت معمولاً با رتبه قرار گرفتن در صفحات نتایج موتورهای جستجو اندازه گیری می‌شود. شرکت‌ها برای حضور در صفحه اول با هم رقابت می‌کنند، جایی که قطعا باعث می‌شود تا بیشترین توجه را به خود جلب کنند.
فاکتورهای زیادی در سئوی سایت تاثیر گذارند، از کلمات به کار رفته در متن و محتوا گرفته تا لینک‌های ورودی به سایت شما از سایت‌های دیگر…

سئو خوب شامل فعالیت هایی از قبیل:

شناسایی کلمات کلیدی مرتبط با نیازهای مخاطبان
ایجاد محتوای مفید و باکیفیت و بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو و کاربران
استفاده از لینک‌های مرتبط از سایت‌های با کیفیت بالا

عملکرد موتورهای جستجو

موتورهای جستجو از ربات‌ها برای خزیدن در تمام صفحات وب سایت، دانلود و ذخیره آن اطلاعات و فهرست کردن آنها استفاده می‌کنند. این فهرست مانند یک کتابخانه عمل می‌کند و زمانی که شخصی چیزی را جستجو می‌کند، موتور جستجو نقش کتابدار را ایفا می‌کند. موتور جستجو اطلاعات مربوطه را جستجو می‌کند و محتوای مرتبط با آنچه به دنبال آن بودند را به کاربران نشان می‌دهد. الگوریتم‌های موتورهای جستجو، صفحات وب را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا ترتیب نمایش آن صفحات را تعیین کنند. در این مرحله است که سئو بسیار مسمر ثمر خواهد بود.

عملکرد موتورهای جستجو به طور کلی شامل چهار مرحله می‌شود:

نمایش نتایج به کاربر

در نتایج جستجو به کاربر پاسخ داده می شود.

Home-7-Market-Research-Image

رتبه بندی صفحات (Ranking):

رتبه‌بندی (رنکینگ) نتایج بر اساس فاکتورهای رتبه‌دهی

فهرست کردن (Indexing):

فهرست کردن صفحات مشاهده شده در پایگاه داده

خزش (Crawling):

مشاهده و بررسی صفحات وب سایت‌ها

رتبه بندی سایت‌ها توسط الگوریتم گوگل مشخص می‌شود. اگرچه بخش‌هایی از این الگوریتم مخفی مانده است، سال‌ها تجربه در سئو به بازاریابان دیجیتال، اطلاعاتی درباره مهم‌ترین عوامل رتبه‌بندی داده است.

سئو چگونه کار می‌کند؟

دستکاری کامل الگوریتم‌های جستجو تقریباً غیرممکن است. کسب‌وکارها معمولاً با کمترین تلاش به کوتاه‌ترین مسیر برای رسیدن به نتایج ایده‌آل نگاه می‌کنند، اما سئو به اقدام و زمان زیادی نیاز دارد. هیچ استراتژی SEO وجود ندارد که بتوان چیزی را امروز با انتظار نتایج واضح فردا تغییر داد. سئو یک پروژه طولانی مدت است که با فعالیت روزانه و مداوم همراه است.

تکنیک‌های سئو

یکی از مهارت‌های اصلی یک بازاریاب دیجیتال، این است که بداند چگونه پیدا کردن برند، وب‌سایت یا یک شرکت را برای جستجوگران آسان کند. در حالی که سئو اغلب تغییرات کوچکی می‌کند، اصول کلیدی آن ثابت مانده است. ما می‌توانیم سئو را به سه بخش اصلی تقسیم کنیم که بهتر است با آنها آشنا باشید:

Local-SEO-Customers-Tab-Image-001

سئوی خارجی (Off-page optimization)

علاوه بر فاکتورهای سئو داخلی، رتبه شما توسط چند فاکتور خارج از صفحه نیز تعیین می‌شود. این فاکتورها شامل پیوندهایی از وب سایت‌های دیگر، توجه به رسانه‌های اجتماعی و دیگر فعالیت‌هایی است که خارج از وب سایت شما اتفاق می‌افتد. مهم‌ترین فاکتور سئوی خارجی، تعداد و کیفیت لینک‌هایی است که به سایت شما اشاره می‌کنند. هر چه سایت‌های مرتبط و با کیفیت به وب سایت شما لینک دهند، جایگاه شما در گوگل بالاتر خواهد بود. یکی دیگر از فاکتورهای خارج از صفحه که در سئو نقش دارد، رقابت شما با سایر کسب و کارهای حیطه تخصصی شما است. در برخی از جایگاه‌ها، رتبه بندی بسیار دشوارتر از سایرین است. بنابراین رقابت پذیری و آگاهی از بازار مورد نظر، تأثیر زیادی بر رتبه بندی شما خواهد داشت. درواقع رعایت استانداردهای کدنویسی و اصول سئو در طراحی، بهینه سازی سرعت سایت و مواردی دیگر از این دست را سئوی تکنیکال می‌نامیم.

SEO-Performance-Icon

سئوی داخلی (On-page SEO)

سئوی داخلی سایت در واقع اقدامات لازم و ضروری اولیه سئوی سایت است. رتبه بندی یک وب سایت تا حدی توسط عوامل درون صفحه تعیین می‌شود. این نوع از سئو شامل کلمات کلیدی یا عبارات مناسب در عناوین و بدنه سایت، توضیحات متا، لینک‌های داخلی داخل سایت، لینک‌های خارجی به سایت‌های معتبر دیگر و یک URL خوب با کلمه کلیدی متمرکز است. سئوی داخلی فرآیندی است که از مرتبط بودن محتوای سایت شما اطمینان حاصل می‌کند که شامل هدف قرار دادن کلمات کلیدی مناسب در محتوای شما است. درواقع رعایت استانداردهای کدنویسی و اصول سئو در طراحی، بهینه سازی سرعت سایت و مواردی دیگر از این دست را سئوی تکنیکال می‌نامیم.

Home-7-Banner-Image

سئوی تکنیکال (Technical SEO)

سئوی تکنیکال، فرآیند تکمیل فعالیت‌ها هنگام ساخت یا نگهداری یک وب سایت برای بهبود سئو است. برای شروع فعالیت‌های مرتبط با بازاریابی محتوا قبل از هر چیز به یک بستر قدرتمند و سایت استاندارد نیاز خواهیم داشت. سئو تکنیکال اغلب ربطی به محتوایی که در خود صفحه موجود است، ندارد و در پشت صحنه اتفاق می‌افتد. درواقع رعایت استانداردهای کدنویسی و اصول سئو در طراحی، بهینه سازی سرعت سایت و مواردی دیگر از این دست را سئوی تکنیکال می‌نامیم.

در ادامه به چند تکنیک برای استفاده در هر یک از بخش‌های اصلی اشاره می‌کنیم:

Home-5-Banner-Main-Image

تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی

کسب و کارها باید بر روی کلمات کلیدی و مرتبطی متمرکز شوند که حجم جستجوی بالایی دریافت می‌کنند. نگاهی به کلمات کلیدی با عملکرد برتر رقبا نیز فرصتی برای ایجاد استراتژی برای رقابت با آنها می‌دهد.

ایجاد محتوای با کیفیت

زمانی که کلمات کلیدی به درستی انتخاب شدند، استراتژی محتوا دنبال می‌شود. صفحات با ایجاد محتوای باکیفیت و مرتبط، بیشتر در نتیجه جست و جوهای مخاطبان ظاهر می‌شوند.

Home-12-Crafting-Image

عناوین منحصر به فرد و توسعه توضیحات متا

عناوین باید شامل کلمه کلیدی صفحه باشد. توضیحات متا نیز باید خلاصه‌ای از آنچه کاربر باید در صفحه یاد بگیرد باشد. این عناصر در موتورهای جستجو نمایش داده می‌شوند و یکی از دلایل اصلی است که افراد برآن اساس رو صفحه‌ای کلیک‌ می‌کنند.

استفاده از متن جایگزین برای تصاویر

متن جایگزین برای توصیف یک تصویر در یک صفحه وب استفاده می‌شود. این متن برای ربات‌هایی که در سایت می‌خزند بسیار مهم است تا بفهمند تصویر چه چیزی را نشان می‌دهد.

Blog-Image-003